Kurv  

Ingen varer

0,00 kr Fragt
0,00 kr Samlet

Kurv til kassen

Nittardi Riserva, Chianti Classico Se i fuld størrelse

Nittardi Riserva, Chianti Classico

Chianti Classico DOCG Riserva fra Nittardi er et mesterværk! Vinen kan gemmes 25 år+ og en nydelse at smage alene eller sammen med næsten al god mad. Årgang 2013 har fået maksimum 3 røde glas hos Gambero Rosso. Duften afslører mørke kirsebær, blåbær og modne brombær. Smagen elegante tanniner og balanceret syre. Fantastisk struktur og bemærkelsesværdig blødhed.  

Flere detaljer

prisliste nr. 102

Advarsel: Få varer på lager!

390,00 kr

vare fra (antal) rabat per flaske
Nittardi Riserva, Chianti Classico 6 -78,00 kr

Chianti Classico Riserva Seleztionata er dyrket på den bedste mark hos Nittardi Vigna Alta som ligger på en sydvendt bakke 500 meter over havet . jorden har en stor andel af skiffer som tilfører vinen en elegant mineralitet og behagelig friskhed.

Årgang 2013 er klassisk balanceret årgang. Året var præget af lavere temperaturer end de 2 foregående år. efter en kold vinter udviklede druerne sig langsomt, men skabte en sund balance mellem sukker og syre. 95% af druerne er Sangiovese, 5 % er Merlot.

Efter gæringen ligger vinen i 24 mdr. i 500 l egetræstønder, hvoraf 30 % er nye tønder derefter lagrer vinen i cement tanke i 6 mdr. og til sidst i flaske i 12 mdr. før den blev frigivet i marts 2016. Carlo Ferrini er vinmageren der også lavede den første vin i 1985, en vin som stadig kan drikkes med velbehag.

Download teknisk skema.