Kurv  

Ingen varer

0,00 kr Fragt
0,00 kr Samlet

Kurv til kassen

Nittardi Chianti Classico DOCG BELCANTO Se i fuld størrelse

Nittardi Chianti Classico DOCG BELCANTO

Belcanto 2014, den bedste der nogensinde er lavet. En elegant rubinrød vin med duft af kirsebær og rips med noter af middelhavs flora. Middel kropsfylde, faste tanniner og en frisk og energisk afslutning. God sammen med antipasti, pølser og pasta. Serveres omkring 16 gr. 13% alkohol, 90% Sangiovese druer og 10% andre lokale druer. 12 mdr. på brugte franske egefade, 4 mdr. i cement beholdere.

Flere detaljer

prisliste nr. 100

Advarsel: Få varer på lager!

180,00 kr

vare fra (antal) rabat per flaske
Nittardi Chianti Classico DOCG BELCANTO 6 -36,00 kr

Belcanto 2014 er den bedste årgang der er lavet fordi det komplicerede høstår var baggrund for beslutningen om ikke at producere Nittardi Riserva, Nittardis topvin. I stedet brugte man druerne fra Vigna Alta marken til Belcanto, der dermed har givet vinen en ekstra kompleksitet og længde i smagen. James Suckling giver den 91 p.  

En elegant rubinrød vin med duft af kirsebær og rips med noter af middelhavs flora. Middel kropsfylde, faste tanniner og en frisk og energisk afslutning. God sammen med antipasti, pølser og pasta. Serveres omkring 16 gr. 13% alkohol, 90% Sangiovese, 10% andre sorter som Canaiolo, Colorino og Malvasia Nero. 12 mdr. på brugte franske egefade, 4 mdr. i cement beholdere.

Vinmarkerne der producerer druer til Belcanto kommer for halvdelens vedkommende fra Nittardi i kommunen Castellina in Chianti. Den anden halvdel fra markerne tæt på Villa Rosa syd for Castellina. Begge steder er jordbunden med limsten, ler og skiffer rig på mineraler.

Etiketten symboliserer både de 8 vinsorter der indgår i vinen samt 8 forskellige stenarter der findes i jorden. Navnet Belcanto refererer til musikkens verden, hvor det repræsenterer harmonien i et fuldendt værk. Således at vinen er jordens hymne til himlene.